Jä*la SNÖ!

Imorse trodde jg att jag skulle bli galen. Morgonen började inte bra eftersom den började redan klockan 6. Sonen vägrade nämligen att somna om efter att pappan hade gått till jobbet. När vi sen väl kom upp så upptäcker jag att det är MASSA snö ute! What the f*ck lixom. Jag har ju beställt vår.

När vi skulle åka till dagis borstade jag av bilen lite lätt. Borstade inte av taket, dels på grund av tidsbrist och dels på grund av att jag faktiskt inte når... Nåja, dagislämningen gick bra (inet en enda tår idag), men sen började bekymrena.. :-) När jag skulle svänga upp på våran uppfart tog det stopp. Jag kom inte en cm, utan slirade bara på stället. Backade tillbaka och försökte igen, men det GICK inte! Då ställde jag bilen på gatan istället. det slog mig doch att jag hade sett plogen på vägen hem och fattade ju att han skulle komma och ploga även hos oss. Med andra ord stod jag väldigt ivägen.. Så jag tog min lilla(?) bil och körde iväg. Jag fick väl ta en liten sightseeing i Frinnet så länge. JÄTTEKUL eftersom det inte finns en enda människa att titta på den tiden på dygnet... (inte annars heller för den delen)
Iallafall kom jag körandes i godan ro i en nerförsbacke när halva nordpolen kommer glidande ner för min vindruta.. Där fick jag för att jag inte hade borstat av bilen ordentligt.
Vindrutetorkarna kämpade tappert, men de klarade inte av tyngden, så det var bara att stanna bilen och gå ut och borsta. Halt och jävligt var det och jag höll på att ramla typ 3 ggr. Sen skulle jag åka hem, men inte f*n kund ejag ta vilken väg som helst inte. Nej, det fick inte vara någon uppförsbacke som ännu inte var plogad. Alltså fick jag åka runt hela samhället och upp till skolan innan jag kunde svänga av hemåt. Inte jättelångt, men GAAAHHH vad irriterande.

När jag väl kom hem så hade plogen varit där och allt var fris och fröjd! TUR!

Så nu får det vara NOG med snö! Jag vill ha vååååår....

I eftermiddags när jag höll på att laga mat så inträffade en skojig grej. Vilme brukar ju leka ganska bra i sitt rum själv, och det gjorde han även idag. Hörde att han gnällde lite, så jag ropade på honom. han brukar alltid komma då, men det gjorde han inte idag... Till slut gick jag in till honom, och då hittade jag honom såhär...

hur hamnade jag här?

Undrar hur sjutton han hade kommit i där. det måste ha varit trångt för korgen följde nämligen med upp när jag skulle lyfta ur honom... :-)

Ok, imorgon beställer jag 10 grader varmt och strålande sol. Annars går jag i ide. (btw så tror jag att våran kompis "kotte" som bor på våran tomt har gått i ide i en myrstack. Bara bra isåfall, för den myrstacken var ändå dödsdömd. Myror kanske är bra, men inte två meter från huset...)

Lugnet har lagt sig...

..och det är riktigt skönt! Vilme har gått och lagt sig och pappan i huset har stuckit till sin bror för att kolla på film. De skulle kolla på ÄCKEL film. Saw 3. Är sååå glad att jag slipper ha dem här hemma, så jag hör alla äckelljud.. :-) Stackars Johanna.

Helgen har varit fullspäckad som vanligt. I fredags var vi först hos ovanstående svåger med familj. Killarna (de små) fick leka av sig lite. Fantastiskt egentligen vad bra de två leker ihop fast de är så små. Inte ett bråk eller tjut. Inte ett enda tjuvnyp har det blivit. Vi satt i köket i fredags och garbbsen lekte i Leons rum. Man hörde hur de skrattade och lekte för fullt där inne. Antar att det var leons tält som var det intressanta. Vilme är helt galen i det!

Efter leken åkte vi och handlade (som vanligt på fredagar) och sen var det mat hos mormor/mamma/svärmor och morfar/pappa/svärfar. Nice! Vilme somnade i bilen hem, och vaknade knappt när vi lyfte in honom. Mycket bra! 

På lördagen hade jag sovmorgon. Ännu mer nice. Efter frukosten åkte vi in till stan och mötte Eva, Marcus och bebistwinsen. Lite affärkoll, men ingen shopping. Lunch på Åhlens, och sen åkte vi till
en ny affär som har öppnat utanför stan. Massa fina barnkläder, inte alls långt ifrån oss... Nääästan på vägen faktiskt...:-) JÄTTENICE! Tjejen som hade öppnat den hade haft lite otur med leveranserna eftersom det har varit dåligt väder, men det som fanns inne var fint iallafall. Det verkar lovande för kommande shopping! Vilme fick en mysdress i brunt, med turkos uggla på från Ej Sikke Lej, och en randig tröja från Villervalla.
God mat och mello, med sovande barn :-),  blev det på kvällen.

Idag hade Nicklas sovmorgon. Mindre nice! Vilme sov som en kratta inatt för han är snorig, så jag var inte den piggaste mamman direkt imorse. efter att pappan hade vaknat åkte han nästan direkt för att spela fotboll (i detta vädret)... Så barnet och jag fick roa oss bäst vi ville nästan hela dagen. Vi var ute på pulkaprommis och såg världens största "vovo" som gärna ville leka... Annars har jag bakat kakor (alldeles onödigt) medan Vilme stod och hängde över diskhon och "diskade" sina leksaker.

Så nu har lugnet äntligen lagt sig efter helgen. Ska gå och lägga mig och läsa tror jag. Finns ju inget att se på TV. Läser Nobels testamente av Liza Marklund. Mycket bra, börjar bli spännande nu.

Här kommer två bilder på grabbarna grus!

grabbarna grus

Vilme och Leon när de var små bebisar. Leon är alldeles nyfödd och Vilme är nästan två månader. De är lika stora, ävne om det kanske inte ser ut så. tror det skiljde typ en cm och 200g på dem just här.

grabbarna grus 2

Fortfarande nästan exakt lika stora och bästa kompisar! Här sitter de i Leons upp och ner vända tält. Mycket skojig plats tycker killarna!

Alltså tänk...

värsta söta
..När man hade en sån här liten söting som kunde sitta stilla. Vilme kunde sitta långa stunder och titta på när man lagade mat t.ex. Han tycks ha glömt hur man gör det nu. Nu springer han fram och tillbaka i hela huset och river ner, eller ut, allt som kommer i hans väg. Försöker man titta på honom, så är det nääästan som att man bara ser ett streck. Så fort går det! :-) Kortet är taget i april förra året, så det är ju ett tag sen.

Veckan som gått har varit lugn. Ganska mycket plugg förstås, men jag har kommit på att jag måste lugna ner mig me det. Fortsätter jag i min takt så är jag klar om typ 1,5 månad. Vad ska jag göra sen då?? Jag kan ju inte bara gå hemma och lufsa tills terminen är slut sen... Nä, jag får sakta ner lite tror jag!
Har varit inne på en lektion idag, och det var intressant... Synd att det inte är oftare... JEEEESUS, min kropp skriker och vrider sig i smärtor när jag skriver att jag efterlyser fler lektioner. det är bara så "inte jag". Men det hade faktiskt varit trevligt! :-) Haha, jag har väl blivit vuxen helt enkelt.

På hemvägen var jag tvungen att stanna till på willys. Där finns ju även jysk så jag tog en sväng där med såklart! Gjorde tre riktiga FYND. Tre kalsonger, strl. 2 år, 10 spänn, Trädgårdsverktyg med Nalle Phu 10 spänn, tallrik, skål och mugg i barnmodell 20 spänn. Mycket billigt!

Förresten, igår träffade vi en liten bebis. Jättesöt var han, och det var så gosigt så... Man blir ju helt sjuk alltså! Vilme är ju inte så gosvänlig alla gånger.... :-)

Jag ville ju bara visa...


..mitt senaste inköp. En regnbågspyjamas, snygg som få! Nicklas tycker den ser gay ut.. Haha!
Som ni ser så är det inte längre så lätt att fånga min vilding på kort. Han blir alldeles galen om man tar fram kameran om han inte är på rätt humör. Det var han inte idag kan jag tillägga.. :-)

svår att fånga
jättesvår att fånga
äntligen fångad

Men om man får välling så måste man va still... Här är han påväg in till sängen. KAN bara inte vänta tills han är framme.

Idag har det varit vardga på hög nivå igen. Rätt skönt, fast samtidigt lite tröttsamt såklart. Fick väcka Vilme imorse, och det är inte ofta det sker. Han blev liiite ledsen vid lämningen på dagis, men jag antar att det gick över rätt fort som vanligt. Jag var i skolan idag och gjorde prov. OJ, så svååårt! NOT! Det var ett dataprov som typ gick ut på; "Stycke fem skall vara i fetstil, infoga en bild, kopiera stycke två" osv. Inga större problem alltså.. Hade ledktion vid 15.30 idag, så jag har suttit i en datasal i skolan och pluggat hela dagen. En mycket god lunch med tant Lou blev det oxå.
Imorgon pluggar jag hemma. Det ska bli skönt. Dessutom får vi ju sova en hel timme längre... (lämnar Vilme 8 om jag ska till skolan och 9 om jag ska va hemma)

Ska väl sätta ner mitt stora arsle i soffan nu. Undrar om jag kommer upp i år??

fixardag

Nu har vi iallafall kommit en bit på vägen i hemliga rummet. Det var tydligen inte så svårt att sätta den där återställaren, så det som är kvar ska vi nog kunna fixa själva. Sen är det bara 1000 timmars målning kvar ungefär. Men det vet vi ju iallafall hur man gör.

fixartagen
Fixarkillarna (eller kanske ska säga kille och gubbe HAHA) i fixartagen.

mormormys
En alldeles nyvaken Vilme myser hos mormor.

lillebror
Lillebror med fruntimmer kom lagom till middagen såklart. :-) Jakob ville gärna att jag skulle ta ett kort på honom och lägga ut. dessutom skulle jag poängtera att han faktiskt är Vilmes gudfar (fast jag tycker att han sköter sina sysslor dåligt) så nu gör jag det.

Ikväll blir det luuugnt som i graven. Jag ska vila med gott samvete. Jag har till och med varit så duktig idag att jag passa på att göra TRE skoluppgifter när Vilme och nicklas var ute på kvällspromenad.

Förresten har jag glömt en grej som hände nu på kvällskvisten. Nicklas och jag kollade på en grej på datorn och vilme lekte alldeles snällt i sitt rum. När Nicklas sedan gick in för att kolla vad han pysslade med så hade han klättrat upp på sitt lilla bord och stod och kikade ut genom fönstret. Farligt, farligt! Måste nog ta bort det där bordet ett tag.. Annars kan man ju aldrig slappna av om man inte ser honom hela tiden... Man glömmer att han kan så mycket nu.

Tycker ni har varit lite dåliga på kommentarer nu. Bättra er, annars...!

hela natten



..har Vilme sovit i sin säng inatt. För första gången i sitt liv! JIPPI! han vaknade till vid 6, men somnade om i sin egen säng efter lite välling. MYCKET BRA! sen slog han upp ögonen kl. 8 och då var det inte tal om att sova mer såklart. Söndagar är en mamma-går-upp-med-vilme-dag så dte var ju bara att pallra sig upp.

Vi ska ha besök idag! Mamma och pappa ska komma och hjälpa oss lite med hemliga rummet. Det kan behövas kan jag lova. Så vi kommer igång lite... Dessutom fyllde jag ju år förra veckan, så lite kalas blir det med. de var här en stund en kväll förra veckan med presenter och så, men det var inte så festligt. Idag blir det party. Hoppas de har långklänningarna på sig (pappa med). Jakob och jasmin kommer ju såklart oxå...

Därför passade det rätt bra att jag fick gå upp med Vilme idag. Vi ska passa på att baka lite tänkte jag. Eller JAG ska baka. Om Vilme ska baka blir det nog aldrig färdigt.
fast han kan nog inte koncentrera sig på det.. just nu står han och bankar på sovrumsdörren och ropar "pappa, pappa, pappa, pappa". Undrar hur lätt det är att sova för en pappa där inne... *haha*

Vilken skräll det var igår i melodifestivalen förresten. jag var helt säker på att Magnus skulle vinna över Måns. Det gjorde inte så mycket iofs, men det var ju lite snopet. Jag höll på sebastian. Tyckte hans låt var riktigt "svängig".

Dags att fixa lite!

godmorgon

Helg

Som vanligt är fredagar och lördagar alldeles fullproppade med aktiviteter, så jag har knappt hunnit sitta vid datorn någonting.

Igår var Vilme och jag först uppe vid dagis och lekte. Tänkte det tkunde vara bra om Vilme fick leka med de andra barnen eftersom han inte har varit där på en vecka nu. Problemet var bara att det inte fanns några barn där. Alla var tydligen lediga för dagis var stängt och låst. Så nu fick vi bara leka med Tilde och Anna (mamman). Mammorna hade ju trevligt såklart, men Vilme har fått för sig att han inte gillar Tilde alls längre. Han slänger sig ner på mage och gråter när hon kommer för nära. Helt livsfarlig måste hon vara.

När pappan slutade jobbet åkte vi in till storstan. Fika hos Lou-Amelie stod på agendan. Hon fyller ju år idag (GRATTIS) så hon bjöd på lite glass och annat trevligt. Sedan var det willys. Mycket mat och blöjor och annat smått och gott blev det. Efter det åkte vi hem till mamma och pappa och käkade pizza. Mycket trevligt! Pizza är gott! Även Vilme har kommit på att pizza är en kulinarisk höjdare. han åt säkert 1/4 dels pizza igår. Alla vet ju att Tranås-pizzor är STORA!

Idag har vi åkt pulka. FIF hade fixat en liten sportlovsaktivitet med pulka och korvgrillning. Vilme älskar att åka pulka, men helst själv. Jag stod längst upp i backen och Nicklas stod en bit längre ner. Sen släppte vi Vilme emellan oss. Vilken hit! Han skrattade så det ekade i backen... Tyvärr så låg kameran hemma i hallen, så bildbevis kan ej fås.
Efter pulkan var vi hemma en sväng och duschade och sonen tog en lur. Sedan bar det av igen. Den här gången skulle vi på restaurang. Svärfar ville bjuda på middag, men litade inte på sin egen kokkonst. Planskstek blev det, men den var ingen riktig höjdare... Gillar man pulvermos så var den helt ok. men det gör ju inte jag... Sen har vi fikat hemma hos svärfar och nu har vi kommit hem och precis stoppat Vilme i säng. Just nu leker han en väldigt rolig lek som heter "kasta tutte och kanin i golvet". Jättekul!

Ikväll blir det melodifestivalen. Har laddat upp med chips och dipp, men vi får väl se hur mycket jag får av det. jag har en karl som äter lika fort som en häst travar. Vitsigt värre!
Hoppas det är några bra bidrag ikväll...

Nostalgi

Äntligen fick jag tummen ur och mailade till AFF som har suttit på min förlossningsberättelse... (Jag skickade in "orginalet" som ett skrivlustbidrag som inte hade blivit publicerat)

När Vilme föddes ...

Den 19/11 2005 flyttade vi in i vårat nya hus. Jag hade drygt tre veckor kvar till bf, så jag tog det lugnt. Packade upp lite kartonger, fixade lite och bäddade sängarna. Både våran och bebisens. På min sida bäddade jag in plastad frotté under lakanet i fall att. Nu kan ju bebisen komma när som helst tänkte jag, men jag trodde absolut att det var minst 3 veckor kvar. Nicklas tyckte jag prioriterade lite konstigt ... Bäddade bebisens säng innan köket var uppackat tyckte han var konstigt. Men jag kände att jag ville göra det i den ordningen. Nu i efterhand undrar jag om det var min instinkt som sa det till mig.

Den kvällen hade jag lite svårt att sova, som vanligt när man har flyttat. Låg länge och tänkte på hur det skulle kännas när förlossningen startar och om jag skulle vara nervös. Tillslut måste jag iallafall ha somnat ... Vaknade 00.30 av att vattnet gick, det riktigt "pumpade" i ut ... Väckte Nicklas på en gång och sa att jag trodde att vattnet hade gått. Han lyfte på täcket och sa att det hade det inte alls gjort. =) Han var ju trött stackarn. - Jo, sa jag, känn! Det gjorde han och då, äntligen gick det upp ett ljus ... Själv har jag aldrig varit så chockad i mitt liv. Jag satt i sängen och skakade, men det kändes ändå bra. Nu skulle ju våran älskade bebis komma!

Ringde förlossningen, som sade att vi inte behövde stressa, men komma in så fort vi kunde eftersom det var 3 veckor för tidigt. Vi slängde ner en massa saker i en väska. (Hade tänkt att packa BB-väskan dagen därpå.) Vet inte riktigt vad vi packade ner, men en väskan blev blytung iallafall. Kom in på förlossningen vid 3-tiden. CTG sattes, men visade inga sammandragningar, men fina hjärtljud på bebis. De gjorde även ett ultraljud eftersom bebis inte hade varit fixerad vid sista BM-besöket. Som tur var låg den som den skulle ... och den såg så söt ut där den låg därinne och snuttade på sin hand. Eftersom vattnet hade gått gjordes ingen ordentlig undersökning, men de tittade iallafall och såg att jag inte hade öppnat mig något. De sa till oss att vi fick åka hem om vi ville, men komma tillbaka på förmiddagen efter för kontroll. Åkte hem, men sov inte mycket. Vid 10-tiden morgonen efter började jag känna sammandragningar. Det gjorde lite ont, ungefär som stark mensvärk. Hade ca 5 minuter mellan värkarna och det var helt uthärdligt ...

Kom in till förlossningen igen vid 12-tiden. CTG-kurvan visade svaga sammandragningar med ca 4-6 minuters intervall. BM sa till oss att gå och äta något, promenera en stund, för att sedan komma tillbaka för ny konstroll. Gick till sjukhuskafeterian och beställde räkomelett. Det äckligaste jag har ätit på länge. =( Hade fortfarande ganska korta sammandragningar med 5 minuters mellanrum. Visst gjorde det ont, men inte så att jag inte stod ut. Ny CTG sattes efter några timmar och där var det ingen förändring. Vi blev tillsagda att åka hem igen, om vi ville, och komma tillbaka när det gjorde riktigt ont. Tyckte det var lite konstigt sagt av BM, för alla har ju olika smärttrösklar ... Hur skulle jag kunna veta egentligen när det gjorde riktigt ont? Inte lätt när man aldrig har fött barn förut.

Åkte hem och försökte vila lite igen. Det gick inte sådär jättebra kan jag ju säga. Flyttade upp en TV i sovrummet, och sen låg vi där och glodde. Jag försökte slappna av mellan värkarna, och det funkade sådär. Nu hade det blivit värre, men fortfarande definierade jag det inte som RIKTIGT ONT. Nicklas gjorde makaroner och köttfärssås till mig, men jag åt inte speciellt mycket.

När klockan började närma sig nio på kvällen tycket jag att vi skulle åka in igen. Kanske inte för att jag hade riktigt ont, men det kändes helt enkelt inte bra att vara hemma en natt till. Nicklas ringde och sa att vi var på väg in, och nu förstod de att vi inte tänkte åka hem igen. Blev inskriven på förlossningen kl. 21.54 den 20/11 och fick ett rum. Jag tyckte värkarna avtog något när vi kom in och CTG-kurvan visade fortfarande ungefär samma som på dagen. Korta svaga värkar med ca 5 minuters mellanrum. Jag VILLE inte åka hem igen, så nu bäddade de åt oss och gav mig en petidinspruta för att jag skulle slappna av. Fortfarande ville de inte göra någon undersökning pga. infektionsrisken. BM antog att jag var i latensfasen och sa till mig att det förmodligen skulle ta lång tid innan bebisen var ute. Det var skönt när petidinet verkade. Inte för att det gjorde mindre ont, men jag kunde ju iallafall slappna av ordentligt mellan värkarna. Dessutom tyckte jag inte att det var så jättefarligt ännu. Det gjorde ont, visst, men jag klarade av det! Svävade mellan sömn och vakenhet i några timmar. Nicklas sov i en säng bredvid min ...

00.30, ett dygn efter vattenavgången tycker jag att det börjar göra riktigt ont. Nu kan jag inte längre slappna av mellan värkarna. Bm kommer in, och kläcker ur sig den mest idiotiska kommentar när man har ont. - Det här är bara början, lilla gumman! Då kändes det rätt hopplöst ... Blir tillfrågad vad jag har tänkt mig för smärtlindring och jag säger att jag vill ha epidural. BM går ut igen och jag tycker att allt är hemskt. Ska det bli mycket värre än så här? Det går jag inte med på! Efter kanske en kvart ändrar värkarna karaktär och jag känner att jag bara MÅSTE krysta. Ringer på BM, som då med en suck (hon trodde väl att jag bara var nervös) säger att hon ska undersöka mig och kolla hur öppen jag är. Första undersökningen på ett dygn görs och jag är fullt öppen! Här var det inte tal om någon epidural, utan det är bara att börja krysta. BM blev nog uppriktigt sagt förvånad, för efter detta går hon från att vara BM "from hell" till världens bästa. Äntligen fattade hon att det var allvar.

Visst tyckte jag att det var skönt att öppningsskedet var över, men det jag hela tiden hade varit mest nervös för var ändå utdrivningen ... Låg på sidan och krystade lite lätt. Andades lustgas emellanåt. Den funkade jättebra tyckte jag. Hade inte behövt den för smärtans skull, den var nästan helt borta nu, men för att slappna av var den bra. Det sved och spände en hel del, men fortfarande hade jag inga problem med att klara av smärtan. Jag väntade hela tiden på att det skulle bli värre, så jag var mest nervös. Tillslut sa BM till mig att ta i rejält på nästa värk, för nu skulle bebisen komma. Gör som hon säger och halva huvudet kommer ut. Både jag och Nicklas tittar fascinerat på huvudet och jag tänker att: - Nähä, ska det inte bli värre än så här. Nästan lite snopet ... I nästa värk tar jag i allt vad jag kan och ut kommer den vackraste varelse jag någonsin har sett. En liiiiten, liten pojke med tunt mörkt hår på huvudet. Vilme är född, i v36+5, och klockan är 03.05, 21/11 2005.

Efter att ha fått bekanta oss en stund mäts och vägs våran lille kille. 2 360 g tung (lätt??) och 47 cm lång var han ... och sötast i världen!

Jag älskade honom från första stund, men jag kan inte säga att jag, just då, kände någon översvallande lycka. Jag var fortfarande chockad. Dels för att han kom för tidigt, vilket jag inte var beredd på och dels att det hade gått så lätt. Kom på mig själv att i flera veckor efteråt vara nervös inför förlossningen och undra hur det skulle kännas. Det hade inte riktigt gått upp för mig att jag verkligen hade blivit mamma.

Trots att Vilme var liten mådde han bra, och vi stannade på BB i 3 dagar innan vi åkte hem. Nu har vi en livlig liten fyramåndersbebis här hemma som är mammas och pappas allt! Livet med bebis är inte som jag hade tänkt mig. Det är mycket jobbigare ... men samtidigt mycket bättre!

Efter det här har jag lärt mig att lita mer på min intuition. Oftast så leder den dig nog rätt. Iallafall gjorde den det för mig ... för hade jag väntat hemma tills det gjorde riktigt ont, som en BM sa till mig, så hade Vilme kommit i bilen ... och det är jag glad att han inte gjorde.

bebis

Världens sötaste Vilme!! Mammas ääääälskling!

Operation storstädning

..Därav dåligt med bloggande idag!

Passade på att ta en riktig städning för en gångs skull. Så nu är det fint i vårt hus. Typ tills imorgon, sen ser det väl ut som vanligt igen.. *haha* Mycket tacksamt att städa med ett huligan i huset.

Nu sitter jag och väntar på en paj som är i ugnen. Vi har svärfar på besök. Eftersom jag fyllde år fick jag rosor och 300 pix. Tack för det!

Dags att duka. Kaaaanske återkommer sedan om inspirationen tillåter! :-)


Fniss

Mannen kommer hem och ser sin hustru stå och titta på sina bröst i en spegel.
- Vad sysslar du med då?
- Vet du, sa hon, - Jag var hos läkaren i dag och han sa att jag har bröst som en 25-åring!
- Jaså minsann. Hade han inga kommentarer till det 50-åriga arslet du dras med?
- Nix, vi talade överhuvudtaget inte om dig.

Alla hjärtans dag!

blommor

Tack snälla pappi-pappi (fniss) för de fina blommorna. Vi hade inte sagt något speciellt, om vi skulle köpa något eller inte, men så blev det så ändå...
Pappan skulle sluta klockan två idag, och när klockan blev bortåt halv tre kunde jag inte låta bli att bli lite irriterad och undra var han hade tagit vägen. inte kunde jag ana att han hade åkt till blomsteraffären.. :-)

Tur att jag kände mig lite extra snäll idag och köpte alladin-hjärtan i stan, så jag hade något att ge tillbaka!

Glad alla hjärtans dag på er allihop! (Säger man så??)

Stavrapport

Jodå, stavpremiären gick alldeles utmärkt. Nu gick vi inte så jättelångt för bebis-Edvin var hungrig i vagnen..., men det var skönt! Det kändes helt klart, men på ett icke-jobbigt sätt. Tror att det är en bra tränigsmetod för mig faktiskt. trevligt att jag kunde finna något som kan tänkas inte vara AStråkigt när det gäller träning. Så nu ska vi bli smala, Eva och jag... Beach 2007, here we come! *haha*

..och JA, mammorna gick ifrån pappor och barn. Flera gånger... Vi fick stanna och vänta in dem ett antal gånger. Bra ursäkt att få pusta ut efter backarna..
En liten tur till kiosken blev det oxå i stavpremiären. Det har ju nyligen öppnat en i vårat lilla samhälle och det är ju trevligt. De hade mjölk och smör och sånt och det är ju kanon om det kniper. Dåligt dock att de inte hade tidningar. Vilken kiosk har inte det lixom?

Nu sover Vilme, så nu kaaaanske jag skulle passa på att få någon skoluppgift gjord.. Men NÄÄÄÄ... jag ORKAR inte. Jag är som mors lilla lathund. Jag gillar att jobba bra, fast inte just idag!

Första smajlet

lilla vilme

...fångat på bild! Ett år för sent bara.. :-) Det är nog nästan exakt ett år sedan den här bilden togs skulle jag tro. Då var Vilme 3 månader och jätteliten!

Idag har vi varit i storstan, Vilme och jag! Camilla bjöd oss, och twinsen med mamma, på blåbärspaj i sin fina lägenhet. Mycket trevligt att prata lite skit, även om man måste jaga jaga jaga liten son hela tiden. Men men, det är smällar man får ta.
sedan var det eftrbesiktning på bilen. Den fick ju några anmärkningar sist vi besiktade, men efter pappans/sambons/älsklingens/Nicklas mekande gick den igenom galant. TUUUR att man har en händig karl, annars skulle man nog vara rätt pank skulle jag tro.

I eftermiddag ska vi ut och stava, Eva och jag. Killarna (dvs. pappor och barn) får följa med, fast utan stavar. Risken finns väl att vi stavar ifrån dem... Eller tvärtom kanske..? *haha* Vi får väl se...

Rapport kommer sen...

Denna dagen..


..ett liv! Är det inte så som farbror Melker säger i Saltkråkan?? I det avsnittet som han lagar fisk och han tar "salt efter behag"?

Det lät coolt iallafall, så jag skriver så! *haha*

Ja, dagen idag... har varit ganska trevlig. (Med undantag för en tjurig son som inte ville vakna på eftermiddagen.)

Förmiddagen tillbringades hos kusin Leon. Mycket bus, lek och dans blev det. Sedan åkte vi hem (under protest) för att det var dags för mat. Mycket mat blev det, och sen tyckte mamman att det var dags för sonen att sova. Det tyckte inte han kan jag säga. Vilme låg och snackade i sängen i ca. 1 timme och sen bajsade han. Efterdet snackade han lite till innan han till slut somnade. Eftersom klockan var så mycket så bestämde mamman sig för att väcka sonen efter en stund, men det var inte poppis. Arg som ett bi var han!

Men allt löste sig med en pulkatur såklart!

åka pulka är kul

Vid middagen åt Vilme JÄTTEMYCKET som vanligt. När han hade ätit två stora portioner gick vi och tvättade oss. Väl tillbaka ute i köket sätter sig Vilme på golvet och äter upp det han har tappat. Fräscht! Mamman tog sig en liten datapaus och pappan diskade. När pappan hade diskat klart skulle han gå in i Vilmes rum för att hämta något och då får han se något mycket intressant.
I ett obevakat ögonblick har Vilme a.k.a. långarmen hämtat pappas matlåda på bordet och ställt den i sin fåtölj. Tur att locket var på, annars hade den väl varit slut. Undrar hur han tänkte egentligen... han skulle nog spara den till senare, som ett litet förråd! Tänk om man inte får någon mat imorgon lixom...

matförråd

Visst har jag varit duktig på att uppdatera idag?? Kan inte lova att det blir så mycket i fortsättningen, men lite oftare än i Vilmes blogg blir det iallafall. Det kan jag lova!
Ni har oxå varit duktiga med kommentarer idag! Keep up the good work!



Hemliga rummet

hemliga rummet

Det här är "hemliga rummet"! Ser ni vad snyggt det är??

Detta rum är, och har varit under de senaste tre månaderna, under renovering. Alla grejer är inhandlade för dyra pengar, men det händer inget! Jag förväntar mig varje morgon att en liten målare ska ha varit där under natten och gjort klart, men det händer aldrig. Konstigt!

Allvarligt talat så MÅSTE vi ta tag i det här nu... Det skulle va sååå skönt om det vore klart typ IDAG!

Men... tiden räcker inet till, utan jag ställer mitt hopp än en gång till "den lilla målaren som kommer om natten". Jag har hört att han finns på riktigt faktiskt.

Tandtrollsbekämpning

tandborstning pågår

Äntligen tycker han att det är kul att borsta tänderna igen! Efter blåsattacken fick man inte ens komma i närheten av munnen med tandborsten... "Hur sjutton ska det här gå?", tänkte vi, men det löste sig alldeles av sig självt som tur är..

Att borsta ständerna har aldrig varit så roligt som det är nu!

Tidsfördriv

Vilme ligger i sängen och ska sova... Borde ju vara ett ypperligt tillfälle att plugga. Har ingen inspiration alls. Det kommer ingen plugginspiration hur mycket jag än förösker.. NADA!

Hittade den här i en blogg, så jag snor den... :-)

1. Vilken svordom använder du mest?
*** fan och jävlar. Alldeles för ofta!
2. Äger du en iPod?
*** nej
3. Vilken tid är din väckarklocka inställd på?
*** olika beroende på vilken dag det är.., men oftast väcks jag av min alldeles egna lilla mistlur
4. Hur många resväskor äger du?
*** Ingen alls. Lånar om jag behöver en...
5. Använder du flip-flops?
*** Aldrig
6. Var köper du dina matvaror ifrån?
*** Handlar oftast på Willys
7. Skulle du hellre ta bilden än vara med på bilden?
*** tar hellre bilden
8. Vilken var den senaste filmen du såg?
*** The guardian tror jag
9. Du får ledigt idag. Umgås du helst med en hel barnfamilj eller med en vän?
*** Skulle nog helst va helt själv...
10. Om du vann på lotto, vad är det första du skulle köpa?
*** Skulle bygga ett nytt hus och ha kvar vårat som sommarstuga
11. Har någon någonsin kallat dig lat?
*** Har någon någongång inte kallat mej lat??!!
12. Tar du någonsin medicin för att hjälpa dig somna snabbare?
*** Nej, bara på förlossningen när jag fick petidin
13. Vilken CD ligger i din CDspelare just nu?
*** Astrid Lindgren. Vet inte vad skivan heter, men den går varm...
14. Vilken är världens bästa artist just nu?
*** Pass
15. Har någon berättat en hemlighet för dig den här veckan och i så fall VAD?
*** Nej, jag tror inte det
16. När var senast någon stötte på dig?
*** nicklas stöter på mig varje dag.. :-)
17. Vad åt du till middag senast?
*** Köttbullar, potatis och sås
18 Använder du huvtröjor?
*** Sällan men det händer
19. Kan du vissla?
*** Ja
20. Vem var den senaste som ringde dig?
*** Nicklas från jobbet
21. Vilken är din favoritåkattration på ett nöjesfält?
*** Jag älskar juke Box på Liseberg
22. Tror du folk pratar bakom ryggen om dig?
*** Säkert, men jag bryr mig inte, bara jag inte vet om det...
23. Vilket riktnummer befinner du dig i?
*** 0140
24. Tittade du på tecknat när du var liten?
*** Japp
25. Hur stort är ditt närmaste köpcentrum?
*** A6 är väl närmast.. och det är STORT!
26. Hur många syskon har du?
*** 2 hel, 1 halv
27. Är du blyg inför det motsatta könet?
*** Nej, inte blygare än jag är för folk av samma kön iallafall
28. Vilken film kan du alla replikerna till?
*** Trolltyg i tomteskogen
29. Äger du några popband t-shirts?
*** Nej
30. När flög du senast?
*** 2001 till turkiet.. LÄNGESEN
31. Hur många stolar står kring ditt köksbord?
*** 6 stycken.
32. Läser du för skojs skull?
*** Jo, det händer, men oftast orkar jag inte
33. Pratar du några andra språk?
*** Engelska
34. Diskar du din egen disk?
*** Diskmaskinen diskar hemma hos oss
35. Har du gråtit offentligt?
*** Beror på vad som menasd med offentligt
36. Har du en stationär dator eller en laptop?
*** Stationär
37. Försöker du alltid lära dig nya saker?
*** Nja.. jo, det gör jag väl
38. Vill du just nu göra några tatueringar eller piercingar?
*** Nej
39. Tycker du att killen borde bjuda på första dejten?
*** Ja
40. Kan du kasta macka?
*** Nej, jag tror inte det. Fast det var längesen jag provade
41. Har du någonsin varit på Jamaica?
*** Aldrig
42. Vad har du med dig in på bion?
*** popcorn måste man ha
43. Vem var din favoritlärare och varför?
*** Vet ej
44. Har du dejtat någon av en annan religion?
*** Nej
45. Vad har du för väder?
*** snö, fast rätt varmt
46. Har du en blogg?
*** En alldeles ny
47. Vilket var ditt favoritämne på gymnasiet?
*** Inget! Gymnasiet är som en dimma.. *haha*
48. Gillar du att flyga?
*** Nej, jag tycker det är skumt
49. Vilket personlighetsdrag är ett måste hos en partner?
*** Snäll och trevlig... vet inte!
50. När sov du senast på golvet?
*** Om det räknas om man sover på madrass på golvet, så var det i helgen hos min syrra
51. Vilken är din favoritdrink?
*** Gillar inte drinkar
52. Gillar du din boende-situation?
*** Ja
53. Vilken är din mammas hemstad?
*** tranås
54. Din pappas hemstad?
*** samma som mamma :-)
55. Hur många timmar måste du sova för att kunna fungera?
*** Minst 9 kanske... jag gillar att sova!
56. Är dina dagar fullbokade och stressiga?
*** Nej, det är rätt lugnt
57. Hamnade du ofta i trubbel för att prata under lektionerna?
*** Ja, när jag väl var där vill säga..
58. Vilken är din favoritfrukt?
*** clementin
59. Bryr du dig om antalet kalorier i det du köper?
***
Jo, lite, fast jag orkar inte bry mig så mycket som jag borde
60. Hur gammal blir du nästa födelsedag?
*** 27
61. Är du petig när det kommer till stavning och grammatik?
*** Nej, inte så värst
62. Tror du på liv på andra planeter?
*** Njaaaa..
63. Vem var den senaste personen som gjorde dig arg?
*** Nicklas.. GRRR! :-)
64. Tror du att Gud är man eller kvinna?
*** Tror inte på gud
65. Vad var det senaste du åt?
*** Köttbullar
66. Kommer du bäst överens med personer av samma kön eller motsatta?
*** Samma lika
67. Hur valde dina föräldrar ditt namn?
*** vet inte.. de tyckte väl det var fint.. Fast egentligen skulle jag ha hetet Emma, men pappa sa fel..
68. Gillar du senap?
*** nej
69. Vad säger du till dig själv när allt känns svårt?
*** jag vill sova.. ?
70. Skulle du någonsin hoppa fallskärm?
*** Nej, aldrig
71. Vilken karaktär från en film påminner mest om dig själv?
*** Skulle väl va trollmor i trolltyg i tomteskogen.. Vilme är Fjant!
72. Har du någonsin köpt något från eBay, vad var det senaste i så fall?
*** Nä
73. Tycker du om att krama folk?
*** Inte folk i allmänhet, men vissa utvalda..
74. Skulle du säga att du är trendig?
*** Inte direkt
72. Äger du en digitalkamera?
*** Jaa
73. Vilka kändisar har du blivit jämförd med?
*** Ingen...
74. Stör det dig om någon säger att dom ska ringa men inte gör det?
*** Nej, jag är rätt bra på det själv
75. Vilka böcker, om några har fått dig att gråta?
*** Kommer inte på nån nu
76. Tycker du att du är attraktiv?
*** haha, NEJ!
77. Vad är du allergisk mot?
*** Inget som jag vet om
78. Får du dåligt samvete efter du ätit kött?
*** Nej
79. Om du var född av motsatt kön, vad hade du hetat?
*** Mats... snyggt!
80. Vem av dina bloggisar vill du helst veta allt detta om?
*** Alla, om jag har några.. :-)

Baka baka liten kaka

Vi har haft celebert besök idag! Markus, Eva och deras söta tvillingkillar har varit på fika. Eftersom Markus faktiskt fyller år idag så bakade vi hans favoritmuffinsar. Eller vi och vi.. JAG bakade, men Vilme hjälpte till att äta upp smeten. Det var en hit kan jag lova…

Förövrigt har vi sportlov den här veckan. Dåligt påfund det där med lov… I vanliga fall har jag kanske max 1-2 lektioner i veckan. Resten kan jag göra hemma i mitt hus medan Vilme busar runt på dagis. Eftersom jag har lov så får Vilme vara hemma… Problemet är bara det att jag i praktiken inte alls har lov, utan egentligen måste plugga ifatt allt jag missade under min sjukdom. Det går INTE med en ettårig huligan som springer runt runt och river ut allt i hela huset. (Vet inte hur många gånger jag har plockat i allt i kökslådorna idag, och NEJ vi KAN inte sätta spärrar) Mission impossible helt enkelt, så imorgon hoppas jag att farfar vill låna sitt lilla barnbarn en stund.


Fast självklart är det mysigt att ha huliganen hemma. Han är ju trots allt rätt kul!

äta smet


Nystart

Jaha, Vilmes blogg har tydligen dött. Hur kunde det hända? Kanske mamman kände sig lite larvig… Det var ju trots allt hon (eller jag) som skrev. Om det nu var någon som trodde något annat! Så nu är det allvar! Det här är min (mammans såklart) blogg. Visserligen kan det hända att den kommer handla endel om Vilme, men den är ändå MIN. De allra flesta bilderna kommer nog oxå att föreställa Vilme, så ni behöver inte gråta blod. Dock skulle det ju vara trevligt om ni ville kommentera lite mer än vad ni gjorde i Vilmes blogg. Ni behöver inte skriva värsta uppsatsen, utan det räcker med ett “hej” så jag vet vilka som läser! Ok, here we go!

Första inlägget

Välkommen till min nya blogg!