Midsommar och annat smått och gott!

Midsommaren är över, och sommaren lyser med sin frånvaro. Iallafall här hos oss. Midsommaraftonen gick i regnets tecken, men det var riktigt trevligt ändå. På dagen var vi hemma hos mina föräldrar. Släkten var där, och det var kul att ses. Det blir ju inte alltför ofta tyvärr. Det fanns två barn i Vilmes ålder och de lekte fint ihop faktiskt. En liten bebis fanns oxå att tillgå. Min lilla kusin, Mila. Helt sjukt att jag har en kusse som är så liten.. :-)

På kvällen var vi här hos oss. Fyra kompispar + tillhörande barn kom hit och det var jättetrevligt. Vi grillade och satt ute hela kvällen trots spöregn. Vi hade partytält och det höll verkligen tätt. Mycket bra!

Igår var en riktig slappar dag. Vi var väl lite trötta efter "festen" så hela familjen sov middag i en och en halv timme. Mycket lyxigt! fast Vilme tyckte nog att det var lite konstigt att hela familjen gick och la sig i sängen efter lunchen. Det hör ju inte till vanligheterna direkt. På kvällen åkte vi in till mina föräldrar och fick "fräsiga burgare" som min mamma sa. Alltid trevligt med sällskap, och att slippa laga mat.

Idag har vi varit på en liiiten shoppingtur. Åkte till Jönköping, men skippade A6. Det var såå himla mycket folk överallt så vi shoppade bara en ogräsbrännare och lite fix på biltema. En födelsedagspresent till
Meja blev dte oxå. Vilme fick ett par bilar dessutom som blev en stor hit. På tal om Vilme så har han varit lite gnällig idag. han säger "aj, aj, aj" och vill inte äta. Nu på kvällen hade han faktiskt lite feber, så jag antar att det är tänder på gång. han är inte förkyld eller så. För en stund sedan vaknade han hysterisk i sin säng. Antingen hade han ont eller så drömde han mardrömmar. Febern var redan borta... Nu ligger finingen i våran säng och sover medans pappan läser bok. Hoppas att vi kan flytta över honom sen.
Imorgon har vi planerat att åka till min syster på besök, Vilme och jag. HOPPAS verkligen att vi kan åka. Vi avvaktar tills imorgon bitti, men blir det inte värre än så här så åker vi nog. Vi har ju pratat om det här så himla länge och det skulle verkligen vara skittrist om det inte blir nåt... troligtvis kommer vi hem på torsdag igen! Mycket möjligt att jag uppdaterar någon gång under veckan ändå iofs.

Tack så mycket hej!

tjurar
Vilmes första midsommarfirande (för det här året). Vi blev inbjudna till dagis midsommarfest (fast vi var lediga) och så här mycket ville Vilme dansa. Det dög utmärkt att kolla på när de andra dansade...

glasskille
Däremot gick det utmärkt att vara med och äta glass...

dans
Till den riktiga midsommardansen hade Vilme däremot fått upp snitsen. Eftersom det regnade fick dansen vara på mormors altan. Tur att vi hade en liten midsommarstång. den här gången var det till och med så kul att vilme och mormor tog en repris igår. En dag för sent.

profil
Liten sötis pustar ut efter dansen hos "momo".

Håll nu tummarna för att vi kan åka imorgon. Annars måste jag nog fälla en tår... *buhu*

Yeah! Det svänger...

Vilme älskar att dansa. Vi brukar "skojdansa" i våran familj och vifta med fingret i takt till musiken. dett ahar han snappat upp riktigt bra. Här lyssnar Vilme på Noice i pappas hörlurar.

"Kom igen katten, det svänger ju.."

diggar
Hmm, vad är det för låt?

fingret åker fram...
Ok, det här var ju bra...

yeah
Yeeeaaah, big time "digging"

husdjur

Jag har sagt ett tag nu att jag skulle vilja ha ett husdjur. Kanske en katt eller nåt... Dock inte ett sådant husdjur som har bott i vårat hus senaste veckan!

Denna lilla historia börjar med att jag förra veckan (kanske onsdag) hörde ett konstigt ljud i köksfläkten. Det lät som en fågel som var där inne och flaxade och pep. Det slutade dock ganska fort så jag tänkte inte mer på det. Morgonen därpå hörde jag ljud uppifrån vinden. Det lät som om någon spikade på långt håll, fast ifrån vinden om ni fattar... Tänkte att det var husets förra ägare som var snickare, som kommit för att hälsa på.. (han är död, så ett spöke skulle det vara isåfall) Tyckte det var skumt för jag kunde inte fatta vad ljudet kom ifrån. På dagen var det lugnt, men morgonen efter var samma ljud tillbaka igen. tyckte mig höra lite fladder emellanåt så jag antog att det var en fågel som hade kommit fel. Jag berättade om mina farhågor för min käre make, men han skrattade åt mig. han sa att jag "hörde i syne" och att jag alltid brukar överdriva saker och ting. Efter lite tjat gick han dock upp på vinden här om dagen, men där var det tomt.
Några mornar sedan var det tyst på vinden så jag började själv tro att jag hade hittat på alltihop.
Igår morse vaknade jag av att det krafsade något otroligt i våran fläkt igen. Jag ringde till nicklas på jobbet som sa att det nog var en råtta där inne iallafall. Så igår och idag har det krafsats.. Niko fixade en råttfälla och nu skulle råttan bort...
Nu ikväll öppnade han fläkten och kände på röret (ni vet det där som ser ut som en grå orm). Råttan var där inne, men förvann upp i taket. Eftersom det inte var något råttbajs i röret så lade Nicklas en råttfälla i en hink nedanför röret och gick till grannen. Då var det ju bara en liten mus, och den skulle ju aldrig kunna ta sig upp ur hinken om den hamnade där.
Jag stod och bakade i godan ro (har precis satt in kakan) när det dunkar till som bara den i hinken. Den gungar fram och tillbaka och det dunkar och slår massor där i.. Ok, råttan är STOR tänker jag och springer in i sovrummet och ringer till min räddare i nöden. kikar ut i köket när jag väntar på svar och får till min fasa syn på ett "stort" svart huvud som sticker upp ur hinken. "han är här", nästan skriker jag, "Han är PÅ hinken". niko kommer rusdande från grannen och får se vårat husdjur sitta på hinken alldeles skärrad. En KRÅKA!! Han öppnar balkongdörren och kråkan flyger ut efter en stund... *phu*

Så var den historien slut! Mycket äckligt, men tur att det inte var en råtta iallafall. Då hade jag nog dött!

Tårtpremiär

jag har gjort min första "fintårta". Vet inte om den är så himla fin egentligen, men lite snyggare än de jag brukar göra iallafall... Det är Vilmes sista dagsidag imorgon, så jag tänkte ge fröknarna en liten tårta. Mest för att jag vill pröva att göra en! :-) ..och för att det märks att Vilme trivs där.

För första gången har jag använt mig av sugarpaste. Skitsliskig smak, men det blir ju snyggt. Lätt att jobba med var den oxå.
Tårtan är fylld med jordgubbsgrädde, citronfromage och vaniljgrädde. Täcket och dekorationerna är alltså av sugarpaste. Dekorationerna är målade med ätbar pulverfärg utblandad i sprit.

Här kommer skapelsen.. :-)

tårtan

Jag är faktiskt nöjd med tanke på att det är min "första" tårta, men den kan absolut INTE mäta sig med de tårtor jag sitter och dreglar över i Familjelivs "tårtforum". Där finns det riktiga proffs...

Badpremiär

Idag hade vi badpremiär. I den lilla sjön som bara ligger 5 minuter (med bil) från oss. Det var en hit kan jag säga... Vilme har varit måttligt intressaerad av sin pool ännu i år, men när det var en sjö var det en annan femma. Han började redan i backen ner mot stranden att skrika "datta" (=vatten) och bada.
När vi skulle åka hem fick Vilme spel, så det blir nog bad snart igen...

på väg till
Måste "pinga". Det ska gå fort ner till vattnet.

kul
Jättekul att bada med pappa.

jättekul
"ska jag skratta eller gråta?" I det här fallet är det faktiskt "asgarv" även om det kanske ser ut som om han gråter..

Det var riktigt skönt i vattnet! Jag var i ganska länge och det kändes nästan varmare i är ovanför vattenytan. vet inet hur många grader det kan tänkas ha varit, men det var knappt akllt att doppa sig så typ 23 kanske..?

Lovely var det iallafall!

Igår var vi på 30-årskalas. Det avr trevligt och jag blev liiite dragen. Det var inte igår kan jag säga.. :-) Eller nu var det ju det, men ni fattar vad jag menar va? haha!
Tyvärr har de flesta av våra vänner en tendens att vilja lämna festen och gå ut på lokal när klockan närmar sig 23, och det gjorde de även igår. Vi skulle egentligen ha följt med ett par kompisar hem på fika, (moget) men vi gick typ nästan förbi våran tillfälliga boning på vägen, så vi hoppade det...
Det bästa med att sova hos min mamma och pappa är att slippa gå upp med Vilme på morgonen. Jag gick bara med honom ner för trappan och sen tog mormor över. Bra!
Vilme hade haft kul med mormor och morfar och somnat i rimlig tid. Duktig kille!

Gahh, jag svettas! Dags att duscha!

Nytt på balkongen

Nu har vi shoppat en utegrupp att ha på våran STORA balkong! Golvet måste fixas till, men det får vänta till nästa år eller nåt... :-) Nu har vi iallafall fina utemöbler så att vi kan använda balkongen lite mer. Innan hade vi ett så liiiitet bord att vi knappt fick plats med varsin tallrik.

nytt
Bord med son i bakgrunden. Han har just kastat ner sitt munspel...

dekoration
Dekoration på bordet. Blommorna är inhandlade på ljungs förstås.

munspel
Kul att stå i soffan och spela munspel.

invigning
Sonen och jag har festlig invigning med fisk och potatismos. Pappan är och spelar fotboll, så vi festade till det lite extra.. :-)

Måste fixa underlägg till bordet och dynor att sitta på. De vi kollade på när vi köpte bordet var hutlöst dyra tyckte jag. 5 st dynor skulle nämligen kosta nästan lika mycket som hela gruppen gjorde. Ska kolla om det finns billigare någon annanstans innan vi bestämmer oss.

Nu sover Vilme, men när han vaknar ska han och jag ta bilen och åka in till min mamma och pappa. Niko kommer dit efter fotbollen och vi ska grilla. Ska bli gött!

Trevlig nationaldag på er, om man säger så!

Filmkille

Min son har en ny favorit! han ÄLSKAR att titta på film. Inte vilken film som helst utan det SKA vara tecknade Pippi. Pippi är det första han pratar om när han vaknar på morgonen och det sista innan han somnar. Sätter man på film och hjälper honom upp i soffan så kan han sitta en bra stund och titta.

Jag VET att TV'n är en urkass barnvakt, men det är ju så smidigt. Då vet jag ju vart jag har honom, och kan fixa med annat en stund. Men det dåliga samvetet gnager.

Äsch imorgon tar han förhoppningsvis igen den friska luften som han har missat när han har umgåtts med pippi eftersom vi planerar att jobba i trädgården typ hela dagen. Vi (läs Nicklas) ska gräva upp en rabatt och lägga sten istället, Farfar ska fälla träd, Vilme ska leka ute och bli rosig om kinderna och jag ska mest titta på! Jag är skitbra på det! Kanske kan jag sträcka mig till att fixa lite lunch.

Nu väntar sängen...

(Har smält stöldincidenten lite nu, och korten är borta. Dock känns det hela så sjukt fortfarande.)

Min sötis är på vift...

Fick ett mess på familjeliv idag om att någon har tagit bilder på Vilme och utger sig att vara hans mamma. Så jävla sjukt! Gahhh! Blir galen... Ska självklart anmäla detta, men jag vill vänta tills Nicklas kommer hem, så han får se...

Men varför gör man såhär?? Då kan man inte ha mycket till liv... Vilka idioter det finns!!

Update: Någon annan har tydligen anmält, så nu är hela hennes konto borta! Men vad sjukt det kändes att se sin egen son i någon annans galleri. Dock finns det kvar några bilder (inte alls lika många) i hennes "pojkväns" galleri, men jag ska anmäla det oxå så snart Nicklas kommer hem.