Nästan två veckor..

..hann Vilme vara på dagis innan första förkylningen kom. Jag hade nog inte trott att det skulle gå så lång tid ens.. Hoppas verkligen att det stannar vid förkylning den här gången så att han slipper penecillin. Det är ju sååå äckligt! Ingen feber än så länge iallafall och det är ett bra tecken. Får han det så vet man nästan att det krävs medoksin. Han har nämligen aldrig haft feber utan öroninflammation.

Barnet gå idag under benämningen "unge herr tjurskalle". Klockan är drygt 10 och vi har redan hunnit med ca 5 hysteriska utbrott och 3 olyckor *suck*. Egentligen så är han nog väääldigt trött, för han sov inte så bra inatt. Dessutom har han ju en ny vana att vakna tidigt...
Ska ta en promenad snart så hoppas jag att han somnar i vagnen. Både motion och sövning av tjurskalle på en gång. Bra!

Nu ligger han i soffan och kollar på byggare bob. Enda sättet att få honom att vara stilla. Men som ni ser så är han rätt trött... Stackaren. Fast vet ni.. om man är snart två år och heter Vilme så är det hemskt farligt att somna...

Dessutom tjatar han om "momo" och "fofa" hela tiden, så i eftermiddag får vi nog åka dit och bjuda på lite förkylningsvirus. Det är alldeles gratis!

trött

Ännu en bra dag...

Känns mycket bra! Jag äter fortfarande mycket och god mat.. Fast jag tänker på ett annat sätt. Egentligen kan man ju äta det mesta... Tricket är nog bara att tänka nyttigt, så blir det så :-)

Idag t.ex gjorde jag ugnsrostad potatis. Istället för att ringla över 20 liter olja så kan man ju faktiskt göra på ett annat sätt. Jag lägger potatisbitarna i en bunke, kryddar och häller i oljan. Sen rör jag om så att allt får sin beskärda del. På så sätt kan en matsked olivolja räcka till 5 portioner. Det blir gott och krispigt och man kan ju inte direkt säga att en halv tesked olja är farligt... Till potatisen hade vi sallad med oliver och fetaost (utan dressing såklart), olivbiffar (vanlig köttbullesmet gjord på vatten och havregryn, fast med hackade oliver och vitlök i) och tzatziki. Mycket gott och det fick mer än godkänt av både barnet, pappan och farfarn i familjen. Imorgon kommer vi väl lukta skunk hela bunten, men vad gör väl det..? :-D
Jag är även mycket nöjd med min stekpanna som steker helt utan fett.. Bra!

Promenaden gick bra imorse med. Imorgon vet jag inte hur jag gör dock, för då ska jag lämna Vilme kl. 9. Om jag orkar så kanske han får följa med på skogspromenaden. Då blir det visserligen uppför i skogen med ett stycke tung unge i en inte alltför lätt vagn. Men det är ju bara bra iofs.. Vi får väl se när vi vaknar imorgon om vi hinner...

Ikväll tänkte jag prova en grej som jag läste om i ett forum på AFF. Bananglass. Man fryser en mogen banan och sen mixar man den.. Klart! Låter ju lite skumt, men de som har testat säger att det är typ som glass. Det skadar ju inte att prova iallafall... Återkommer med rapport senare!

Så himla dåligt med bilder har jag nu märker jag. Tror att jag bjuder på en liten bonusbild.

söt

Sötaste ungen är typ 3 månader. "Kinna" var redan då den stora favoriten... Dock ser han lite fräschare ut på denna bild än vad han gör nu :-)

Jag är äckligt nöjd med mig själv

Dagen har gått hur bra som helst. Jag vaknade kl. 7. Upp och hoppa och göra iordning Vilme för Dagis. Lämnade hemmet kl. 7.45, slängde av Vilme i farten på dagis kl. 8 och sen gick jag på min skogspromenad. Kom hem igen kl. 8.45, så det tog nästan exakt en timme. Riktigt perfekt promenad väder var det idag. Typ 8 grader varmt (kallt, det är verkligen höst nu) och solen sken från en klarblå himmel. Var riktigt skönt, men det är ju inte så himla kul... Men jag SKA fortsätta ändå. Till råga på allt så gick jag upp och hämtade Vilme oxå i eftermiddags. En halvtimme till blev det där!

Sedan kommer maten...

9.00 Frukost- Havregrynsgröt med ett halvt rivet äpple och kanel. Lättmjölk. Två knäckemackor med räkost och tomat. Ett stort glas vatten.

11.00 Mellis- andra halvan av äpplet

12.30 Lunch- Soppa på potatis, röda linser och purjolök. Mycket gott! Ett stort glas vatten.

17.00 Middag- Fullkornsmakaroner med köttfärssås (gjord på tomatkross, morötter, buljong och kryddor) kokta morötter och kokt broccoli. Hade bara blandfärs hemma, men hädanefter blir det nötfärs. Vatten till det.

Ikväll tänkte jag ta en kopp the, och om jag är extremt sugen på något, en knäckemacka. Jag brukar ofta bli alldeles förfärligt sugen framåt kvällen.

Än så länge är jag äckligt nöjd med hur dagen har varit. Det har faktiskt ínte varit alls jobbigt.. säger jag efter EN dag! Vi får väl se vad jag säger om en vecka... eller om en månad! Visserligen är dte ju inga superförändringar det gäller heller, så jag HOPPAS verkligen att det här ska funka.


Jag har bestämt mig!!

Nu ni.. Nu ska jag gå ner i vikt! Jag har ju egentligen vetat om att jag måset göra något åt fläsket i flera år, och jag har försökt halvhjärtat många gånger. främst har jag då kört med viktväktarnas metod, och det har ju funkat. Ända tills jag tröttnar på att räkna points slaviskt. Det har väl gått max en månad, men visst har det gett resultat under den tiden.
Den här gången hade jag tänkt att köra på mera sunt-förnuft-metoden. Nyttig mat, mycket frukt och grönsaker och motion.
Eftersom jag läser hemifrån så ska det nog funka bra. Har tänkt att börja dagarna med en vagnpromenad upp till dagis (om det inte är så att jag ska direkt till skolan) med Vilme. På hemvägen tar jag en liten omväg genom skogen i rask takt. Jag har en superbra liten tur som sammanlagt med dagispromenaden tar ca 1 timme om man inte går jättefort. Sedan blir det nyttig frukost, typ gröt.  Vilme har nämligen fått för sig att han ska ha välling till frukost helt plötsligt, så han vill ändå inte äta med mig innan dagis.
Nyttigare mat ska jag laga. Inte för att jag någonsin gör väldigt onyttig mat, men klart att det slinker ner en skvätt grädde ibland.. Framförallt behöver vi bli bättre på grönsaker i vår familj.

Jag vägde och mätte mig alldeles nyss och jag blev faktiskt glatt överraskad av vågen. Jag vägde ca 5 kilo mindre än vad jag trodde. Dock spelar det ju kanske inte så stor roll egentligen. Jag är INTE nöjd med hur jag ser ut eller hur jag mår. Jag har ingen ork och jag tycker själv att jag är fetast i världen. Mitt första delmål är att jag ska gå ner 10 kilo. När jag har gjort det så ska jag unna mig massa nya snygga kläder. Måste spara nu bara så att jag har råd!

Så imorgon kör jag igång. Hade gärna gjort det idag egentligen, men Nicklas har bilen till jobbet och vi har inte allt jag skulle vilja ha hemma.

Wish me luck! Den här gången SKA jag klara det... och INTE gå upp allt inom några månader igen...

Bara för att uppdatera en gång till...,

..så att ni ska se att jag verkligen försöker så måste jag berätta att jag, ja just JAG, har klippt hela gräsmattan idag. jag är mäkta stolt och svettigt var det! Men vad gör man inte när man har en halvt invalidiserad sambo och en djungel till trädgård. Nu är det fint iallafall och jag blev säkert 20 kilo lättare på kuppen (synd bara att jag just nu i detta ögonblick äter maltesers). Det var nämligen rätt svettigt i backarna. Dessutom kanske ingen har tänkt på att hela våran tomt lutar lite.. man tänker nog mest på det när man klipper gräset tror jag.

Se, en till uppdatering. Duktiga jag!

Bonusbild
image127
Sötaste Vilme är bara någon vecka gammal. Datumet stämmer inte..

Längesedan nu igen.

Jag är ju förskräcklig på det här med bloggande. Egentligen kanske jag skulle sluta helt och erkänna att jag inte var så bra... men det tar emot lite att lägga ner bloggen. Jag SKA försöka bättra mig, men annars får ni helt enkelt stå ut med att det inte uppdateras så ofta här.

En del har hänt sen sist. Ullared var mycket trevligt och jag blev 2000:- fattigare på ingenting. Det jag typ kommer ihåg att vi köpte var två stycken regnställ. Ett till Vilme och ett till Mejakusinen. Annars vet jag inte...
Nu i helgen var vi på bröllop. Allra käraste syster har slagit sina påsar ihop med nån j***a skåning! :-) (obs. skämt) Eller att han är skåning är inget skämt, men så jävlig är han inte. Han är rätt schysst faktiskt! :-)
Bröllopet var bara för familjerna och blev därför mycket litet. Men bra och trevligt. Vigseln var vid havet och sen åt vi tre rätters på restaurang. Det var gott!
Under bröllopsmiddagen ringde Nicklas tvillingbror och berättade att han hade blivit pappa. Lilla Lucas föddes äntligen i lördags eftermiddag efter tre veckors övertid. Skönt att han är ute nu.

I måndags började jag skolan och Vilme började dagis igen. Än är det rätt lugnt för mig, men jag antar att jag kan sätta igång för fullt nästa vecka. Ska bli jättekul att komma igång igen. Vilme älskar fortfarande dagis och springer in med ett stort leende varje morgon. Han har varit lite "längtig" efter mamma och pappa någon liiiiten stund varje dag, men det går fort över. Idag och imorgon är han hemma dock för hans klubbiga pappa har stukat foten. Man SKA inte spela fotboll när man börjar bli gammal! :-D
Fast det är nog skönt för Vilme att få en liten mjukstart. Det får ju inte bli för mycket av det goda...
Nu ligger pappan och sonen och sover och jag ska göra mig iordning för att åka in till skolan. Två infomöten är det nu i eftermiddag. Inte alls intressant, och inget nytt, men jag känner att jag måste åka dit ändå.

I helgen ska vi på kräftskiva. Ska bli skiiitkul! Synd bara att vi inte har lyckats få tag på svenska kräftor i år. Turkiska får duga... Vilme ska vara hos mormor och morfar och det ska bli najs att få sova ostört en natt. Det händer inte ofta kan jag säga... Det här blir nog tredje gången i Vilmes snart två-åriga liv som han ska sova borta. Men det ska nog gå bra! Han gillar sin mormor och morfar.

Förresten, jag kom på en sak. Måste bara skryta lite om min underbart duktiga son. Här omdagen frågade jag om han hade ätit frukt på dagis och ungen svarar "Minne äpple, tack tack Fia". Möjligtvis en lite luddig mening, men jag får det till "Vilme åt äpple och sa tack tack till Fia (fröken)"
Mycket stolt är jag! :-)

Bjuder på en liten bild på sötLucas. Dessutom kan man skymta mig, men mest mina tuttar.. haha!

lilla lucas


Nu åker vi!

Yes, en underbar helg hägrar framför mig! Vi ska till Ullared! har hyrt stugor ihop med ett kompisgäng i två nätter... Kan tyckas att Ullared är ett lite konstigt resmål, men för mig är det perfekt! I love Ullared...
Inte för att jag egentligen ska handla så mycket. har för mycket "pynt" egentligen och kläderna ger jag inte mycket för. Är nog för "märkesfixerad" för att handla kläder där både till mig och Vilme. Regnställ till Vilme ska det bli iallafall.. och pyjamasar. Det är bra! Pappan kan få kalsonger, för de är sköna säger han.
Om vädret tillåter så blir det troligtvis en tripp till liseberg på söndag med. Kul!


"Ullared, ullared, ullared. Ullared, ullared, ullareed. Ullared, ullared, ullared. ULLARED!" *sjunger lite i sann "Helen (moster) anda"*

ullared


Första gången jag var på Gekås så var det med moster Helen och då satt hon och skrålade hela vägen dit. Vi tog på oss jackorna när dte var typ en halvtimme kvar och hon körde i räserfart sista 5 milen bara för att inga andra skulle hinna föra oss i kön. Riktigt så fanatisk är inte jag, men jag tycker att det är KUL!

Nu hoppas vi bara på vädret blir någorlunda OK så att pappor och barn inte regnar bort medans mammorna shoppar loss.

Hoppas ni får en lika trevlig helg som jag ska ha!

Väggen är borta!

Som jag skrev i ett tidigare inlägg har vi fixat en del här hemma... Här kommer före och efter-bilder på vardgasrummet/köket.

före
Före.

efter
efter2
efter3
.. och efter.

..och en liten bonusbild.
bonus
Jag älskar mitt TV-skåp. Helst skulle jag vilja ha alla mina möbler vita, eller möjligtvis mörkbruna. Men man kan inte få allt... Nicklas blir döv när jag pratar om det.

..och Nej, det är ingen modern variant av mistel som kan skymtas i öppningen. Det är elen som inte är färdigdragen :-)

Vilme rapport

Alltså jag fattar inte vart tiden tar vägen. Det känns som om det vore igår när Vilme var alldeles nyfödd och vägde drygt 2 kilo. Nu väger han väl sisådär 10 kilo mer än så, och är inte alls så liten längre. Han har blivit en stor kille som kan göra sig förstådd och förstår oss. Han pratar bra och vi, som har lärt oss "Vilmiska", förstår nästan allt han säger. Utomstående förtår nog inte riktigt lika mycket, men han kan helt klart få fram vad han vill ändå. Han är en riktig härmapa, och man får verkligen pasa sig för att säga fula ord. Minne som en häst verkar han ha oxå.
Förra veckan moterade pappan ihop en pall och något blev fel. Han sa verkligen inte något "fult" just då, utan det var mer typ "Åmen". Vilme däremot, står brevid och säger "fann" gång på gång.

I helgen fick han en toalettsits och det var riktigt skojigt. Han vill gärna sitta där, men än så länge har det inte kommit något. Flera gånger om dagen säger han "kissa" och sen ska han sätta sig på toan en stund. Till slut kommer det väl något och då blir det kalas! :-)

toakillen
Obs. Kolla in den snygga censureringen.

Vi tänker undvika potta så långt det går, för jag tycker pottor är så himla äckliga. Funkar det med den här sitsen så är det ju kanon.

Vilme är oxå en stor kille som kan göra en massa saker "hällv". Tror han iallafall...T.ex. att borsta tänderna, torka "bossen" (Vilme egenpåhittade ord för snopp) när man har "kissat", sätta på "påsk" (plåster) på skavsåret på foten, dela sin mat osv. osv... Inget får mamma och pappa hjälpa till med, för då blir det oftast ramaskri! Dessutom är barnet väldigt intensivt. Kan inte sitta still mer än 2 minuter på samma ställe. Han tycks inte veta hur man gör när man går, utan här ska det springas. Inte en lugn stund med andra ord! Det som kan fånga hans uppmärksamhet en stund är antingen tecknade pippi eller byggare bob på DVD. Dessutom gillar han att måla med kritor. Vi lägger ett STORT papper på matbordet och sen sitter han där och fyller hela pappret med vackra konstverk. Helst ska mamma eller pappa sitta med och måla ungefär 100 hästar och cyklar.

målar

Just nu är det ganska roligt att prata med Vilme. Frågar man honom något kan man få ganska roliga svar. Som imorse när jag frågade vad han ville att vi skulle hitta på idag. "Måla" svarade han då. "Vad ska vi göra mera då?" frågade jag. "Ätta fissss" (äta fisk) fick jag till svar då. Haha!
Jag vet att såna här saker säkert inte är så kul för utomstående att läsa om och att det kanske är helt normalt för en 20 månaders unge att kunna så mycket, men jag är så förundrad över att tiden går så himla fort.. Han är absolut ingen bebis längre. Han är ju ett barn!

korvätare
Som tur var gick det lika bra med korv idag.

Vilme äter oftast med god aptit vad som än står på bordet. Gud nåde den som försöker mata honom... "Tan hällv".

Idag är det fint väder ute! Jippi, äntligen! Stackars lilla pappan bara (plus säkert miljoner andra männsikor i Sverige) som har börjar jobba idag. Han var inte glad igår kväll kan jag tala om.
Vilme och är lediga två veckor till, så vi hoppas ju såklart på bra väder hela tiden. Jättetråkigt att pappan jobbar, men på ett sätt är det ju skönt att få lite rutiner igen. Vilme mår bra av det, och sover bättre både dag och natt.
Idag har vi varit ute på förmiddagen. Vi gick en promenad utan vagn, och det gick jättebra. Han gick snällt och höll mig i handen hela vägen (fast vi gick ju inte jättelångt). När vi gick förbi kusinernas stora studsmatta kunde han dock inte hålla sig längre.

Nu sover Vilme och jag tar det mest lugnt. Den här timmen är så himla skön att jag egentligen inte borde sitta här.. Skulle kanske passa på att sätta mig med en bok eller något i solen. Man undrar ju ibland vad man gjorde innan man fick barn. Tänk vad lugnt och skönt det måste ha varit då..
Men så tråkigt de måste ha varit! Inga blöta pussar och gosiga kramar från den goaste ungen som finns. Inte heller något plåsterliknande som klibbar mot mig på natten och andas i mitt öra.

Nej, vi får stå ut med hur mycket bestämdhet och intensivitet som helst, för ALDRIG att vi skulle klara oss utan vår Vilme.

Vilme kör bil!

Vi var i Hjo en dag när vi hälsade på Nicklas syster. Var i en jättefin lekapark där de hade en skojig bil. Vilme älskade den!

kör bil


Skötsbords makeover

Skötbordet har målats! Gjorde stor skillnad tycker jag... Nästa projekt (iallafall nästa stora) är att måla all panel i badrummet vit. Det är både väggar och tak, så det tar nog ett tag... *pust*

Att måla skötbordet tog bara drygt en timme sammanlagt så jag fattar inte varför vi inte har gjort det innan. Med lite tyg på så blir det nog prima...

fult
Före...

..och efter...
vitt

Påslakanspyssel

Här kommer bilder på Vilmes påslakanset som jag skrev om här nere.

pyssel 1

pyssel 2
Båda sydda av billigt IKEA-tyg. Pyssligt värre!

Ni får även en bonusbild på den sovande underbaringen i sin vagn. Dock har han nu vaknat och är arg som ett bi.
bonusbild

Nya gardin...

Fick ett ryck idag och tog fram symaskinen. Detta är resultatet och hänger i Vilmes rum.

ny gardin
En "fuskrullis". Mycket avancerat! :-D

Jag, jag veeeet!

Jag är verkligen urdålig på att blogga! Kanske sämst i hela världen!

Vi har semster, och har massor att stå i, så bloggningen hamnar lite i skymundan. Det blir väl lätt så antar jag...

Vädret är rätt pissigt, och det är tråkigt! Idag skiner solen visserligen, men det blåser som bara den. Ikväll ska vi ta en tripp till Gränna med Eva, Markus och killarna. Ska bli kul. Vi har nämligen inte gjort något speciellt på nästan två veckor.. Förutom när jag och Vilme var med syster m. familj i Gamla Linköing förra veckan, men då var inte pappan med så det räknas nästan inte.

En fördel med pissigt väder är att man får en hel massa gjort. Under dessa veckor har vi..

* Rensat ut alla skåp och lådor i köket- När vi flyttade in slängde vi typ in allt bara för att få bort flyttkartongerna. Tanken var att jag skulle fixa det sen när jag gick hemma och väntade på bebis, men så blev det ju inte. Vattnet gick ju första natten efter flytten, så så gick det med det. Äntligen är det fixat iallafall!

* Städat tvättstugan- Den var sååå himla snuskig innan. Det är ju ett rum man sällan är i (om man inte tvättar) så vi hade låtit den förfalla.. BLÄ! Nu är den frsäch, och ska så förbli.. Se nästa punkt.

* Bytt duschmunstycke i tvättsugeduschen.- Äntligen har vi en bra dusch! Den som satt i tvättsugan innan var så igenkalkad att vattnet sprutade åt alla håll. Uppe i badrummet har vi en bra dusch egentligen, men av någon konstigt anledning har vi inte något bra tryck alls där. Dessutom är golvet felbyggt, för det finns inte den minsta lutning i duschen. Trots duschsarg så rann det ut vatten. Nu duschar vi bara nere, och det är såå skönt att ha en skön dusch. Dessutom är det ju bra, för då har vi en anledning att hålla tvättstugan ren!

* Snickaren har varit här och tagit bort väggen mellan köket och vardagsrummet (hemliga rummet)- Det blev jättebra och nu har vi bara en strykning kvar på listerna. Bilder kommer snarast när maskeringstejpen är borta.

* Jag har målat om skötbordet- Vi har ett urfult från IKEA som heter Sniglar. Äntligen är det vitt, så nu ser det lite bättre ut. Dessutom ska jag sy ett draperi eller liknande och klä in det lite med, men det blir ett senare projekt.

* Vi håller på att rensa ur garaget.- Nicklas har varit iväg och slängt en massa skräp. Nu håller vi på och sorterar för fullt där inne. Har köpt massa backar och små lådor på IKEA så vi får lite koll på grejerna.

* Jag har sytt.- Två bäddset och en gardin till Vilme blev det. Jag som är väldigt noga med hur det ser ut hemma kan inte fatta att jag inte har sytt bäddset till Vilme förut. Han har nämligen alltid använt en vanlig kudde så han har aldrig haft ett matchande påslakanset. Katastrof. Nu har han två iallafall!

* Nicklas har bytt bromsskivor på bilen.- Välbehövligt!

* Tagit bort spaljen på ena sidan av trappen (nere i hallen)- Blev jättebra. Har dessutom målat räcke och kvarvarande spalje, för det lös igenom på vissa ställen förut. Nu ska vi bara slipa trappstegen och lacka dem oxå. Bild kommer senare.

* Niko har bytt den droppande handfatskranen i badrummet. Bara efter ett halvårs droppande ller så.. :-)

Hmm, det var väl det tror jag...

Fast nu får det gärna bli fint väder så vi kan få EN stranddag iallafall!