Vilme rapport

Alltså jag fattar inte vart tiden tar vägen. Det känns som om det vore igår när Vilme var alldeles nyfödd och vägde drygt 2 kilo. Nu väger han väl sisådär 10 kilo mer än så, och är inte alls så liten längre. Han har blivit en stor kille som kan göra sig förstådd och förstår oss. Han pratar bra och vi, som har lärt oss "Vilmiska", förstår nästan allt han säger. Utomstående förtår nog inte riktigt lika mycket, men han kan helt klart få fram vad han vill ändå. Han är en riktig härmapa, och man får verkligen pasa sig för att säga fula ord. Minne som en häst verkar han ha oxå.
Förra veckan moterade pappan ihop en pall och något blev fel. Han sa verkligen inte något "fult" just då, utan det var mer typ "Åmen". Vilme däremot, står brevid och säger "fann" gång på gång.

I helgen fick han en toalettsits och det var riktigt skojigt. Han vill gärna sitta där, men än så länge har det inte kommit något. Flera gånger om dagen säger han "kissa" och sen ska han sätta sig på toan en stund. Till slut kommer det väl något och då blir det kalas! :-)

toakillen
Obs. Kolla in den snygga censureringen.

Vi tänker undvika potta så långt det går, för jag tycker pottor är så himla äckliga. Funkar det med den här sitsen så är det ju kanon.

Vilme är oxå en stor kille som kan göra en massa saker "hällv". Tror han iallafall...T.ex. att borsta tänderna, torka "bossen" (Vilme egenpåhittade ord för snopp) när man har "kissat", sätta på "påsk" (plåster) på skavsåret på foten, dela sin mat osv. osv... Inget får mamma och pappa hjälpa till med, för då blir det oftast ramaskri! Dessutom är barnet väldigt intensivt. Kan inte sitta still mer än 2 minuter på samma ställe. Han tycks inte veta hur man gör när man går, utan här ska det springas. Inte en lugn stund med andra ord! Det som kan fånga hans uppmärksamhet en stund är antingen tecknade pippi eller byggare bob på DVD. Dessutom gillar han att måla med kritor. Vi lägger ett STORT papper på matbordet och sen sitter han där och fyller hela pappret med vackra konstverk. Helst ska mamma eller pappa sitta med och måla ungefär 100 hästar och cyklar.

målar

Just nu är det ganska roligt att prata med Vilme. Frågar man honom något kan man få ganska roliga svar. Som imorse när jag frågade vad han ville att vi skulle hitta på idag. "Måla" svarade han då. "Vad ska vi göra mera då?" frågade jag. "Ätta fissss" (äta fisk) fick jag till svar då. Haha!
Jag vet att såna här saker säkert inte är så kul för utomstående att läsa om och att det kanske är helt normalt för en 20 månaders unge att kunna så mycket, men jag är så förundrad över att tiden går så himla fort.. Han är absolut ingen bebis längre. Han är ju ett barn!

korvätare
Som tur var gick det lika bra med korv idag.

Vilme äter oftast med god aptit vad som än står på bordet. Gud nåde den som försöker mata honom... "Tan hällv".

Idag är det fint väder ute! Jippi, äntligen! Stackars lilla pappan bara (plus säkert miljoner andra männsikor i Sverige) som har börjar jobba idag. Han var inte glad igår kväll kan jag tala om.
Vilme och är lediga två veckor till, så vi hoppas ju såklart på bra väder hela tiden. Jättetråkigt att pappan jobbar, men på ett sätt är det ju skönt att få lite rutiner igen. Vilme mår bra av det, och sover bättre både dag och natt.
Idag har vi varit ute på förmiddagen. Vi gick en promenad utan vagn, och det gick jättebra. Han gick snällt och höll mig i handen hela vägen (fast vi gick ju inte jättelångt). När vi gick förbi kusinernas stora studsmatta kunde han dock inte hålla sig längre.

Nu sover Vilme och jag tar det mest lugnt. Den här timmen är så himla skön att jag egentligen inte borde sitta här.. Skulle kanske passa på att sätta mig med en bok eller något i solen. Man undrar ju ibland vad man gjorde innan man fick barn. Tänk vad lugnt och skönt det måste ha varit då..
Men så tråkigt de måste ha varit! Inga blöta pussar och gosiga kramar från den goaste ungen som finns. Inte heller något plåsterliknande som klibbar mot mig på natten och andas i mitt öra.

Nej, vi får stå ut med hur mycket bestämdhet och intensivitet som helst, för ALDRIG att vi skulle klara oss utan vår Vilme.

Kommentarer
Postat av: Linda

Åh, va snyggt det va här... och en lång & trevlig blogg om Vilme... Mer sånt vill vi ha!! ;-)

Postat av: Emelie

Men åh vilket gull han är..
Supersmidigt med toasitsen, jag måste också skaffa en sån, vi har bara en potta men Charlie har inte använt den än, att massor av andra barn invigt den åt honom gör dock att jag kommer kasta den i soporna, för som du säger så känns det ofräscht, vems laddning som än landat däri ;)
Jag länkar gärna till din blogg om jag får, har du föressten nått inlogg på aff?

2007-08-06 @ 21:53:42
URL: http://chardeus.blogspot.com/
Postat av: Elin

Emelie- Ja du får gärna länka! Jag kanske skulle ta och fixa till lite länkar jag oxå.. det har inte blivit av! Tar med dig isåfall med om det är ok.
Jo, jag har ett inlogg på aff, men jag är inte där inne jätteofta längre.. elin med vilme heter jag där. Håller mest till på familjeliv faktiskt. Finns du där?

2007-08-06 @ 22:05:44
URL: http://mammaelin.blogg.se
Postat av: Minks

Nämen, vilken duktig kille!!
August kissar nästan jämt när vi sätter honom på toaletten men han är långt ifrån att säga till själv när det är dags!!
Och hur 17 har ni fått Vilme att äta själv, och gilla mat????? August ratar det mesta, förutom burkmat!!! (på dagis duger det dock....)
//M

2007-08-07 @ 14:23:26
URL: http://www.ettbraliv.wordpress.com
Postat av: Elin

Minks- vad duktig han är som kissar på toaletten iallafall. Vi har det ju omvänt... Vilme säger till, men det kommer inget! :-) Ang. maten så tror jag att det kan bero på att Vilme aldrig har ätit burkmat. Han hatade det som liten så jag fick laga all mat själv. Nu är det ju himla smidigt att han äter det mesta, men då var det inte lika lätt.. :-) August ger sig säkert snart när han inser att burkmaten inte är lika god som annan mat. Herrn här har ätit själv sedan han var typ ett år. Nu går det riktigt bra... Skönt!

2007-08-07 @ 16:49:49
URL: http://mammaelin.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback